Velg år: »2024 »2023 »2022 »2021 »2020 »2019 »2018 »2017 »2016 »2015 »2014 »2013 »2012 »2011 »2010 »2009 »2008 »2007 »2006 »2005 »2004 »2003 »2002 »2001

Helga
Munkedal Sverige
31.12.2009
Hej Tore! Önskar dig ett riktigt Gott Nytt År. Här har vi haft en vit jul å ny år som vi inte har haft på många år, kallt är det oxå det har vart - 18,8 i natt, nu är det 11,6. Det är kallt så det räcker å blir över, men annars är ju landskapet fint med dom vita träden å klarblå himmel. Det är som på julkort, massor med snö både högt å lågt. Hoppas du får ett fint 2010. Önskar din avlägsna släkting Helga.
Tarjei Hotvedt
Harstad
28.12.2009
Hei! Vil hilse fra oss i Kjølvegen og ønske deg god jul. Gavene fra Elin er hos oss, så det er bare hente dem når du føler for det. Mvh. Tarjei og resten av oss i Kjølvegen.
Arnold Dalheim
Aun
27.12.2009
Hei Tore! Jeg vil ønske deg en riktig god jul og et godt nytt år. Denne heimesida di er jo helt fantastisk. Du er flittig, ærekjær og dyktig. Akkurat slik jeg husker deg fra folkeskolen.
Hilsen Arnold
Teig Madsen
Oldra
22.12.2009
Hei Tore! Godt å få en påminnelse om at sola nå har snudd og vi går lysere tider i møte. Ønsker deg en god jul og ett godt nyttår. Hilsen Teig.
Gjermund Kristiansen
Sandnes
20.12.2009
Så er vi kommet til siste søndag i advent, eller "sjettensøndagen" som vi sa. Siden det ikke er langt igjen til jul, slapp vi å bade til denne helga. Noe vi unger syntes var OK. Ser av bildet at det nesten ikke er snø på Elgsnes. Det hendte nok før også at vi hadde "svart" jul. Var det samtidig nymåne kunne det bli beksvart. Den gang var det ikke elektrisitet, bare noen rødlige "lampetor" å se i husene omkring. Her begynte det å snø lørdag morgen, og det har fortsatt til i dag. Vi har vel fått en god halvmeter med snø, og jeg brukte et par timer til å måke fram bil og innkjørsel. Greit med hvit jul, men hvorfor skal vi få all snøen i vinter på en gang var det en nabo som sa. Så ønsker jeg alle en GOD JUL, både de som er innom her og eieren av gjesteboka.
Gjermund Kristiansen
Sandnes
29.11.2009
Takk for hilsen Elin. Det er riktig at din mor og jeg hadde bursdag på samme dag. Vi feiret dagen sammen for 64 år siden, da ble jeg 10 år, og din mor 28. Vi hadde bløtkake husker jeg, ikke noe selvsagt på den tiden. Etter at telefonen ble "oppfunnet" på begynnelsen av 1970-tallet ringte jeg hvert år til din mor og gratulerte med dagen. Så hadde vi en lang og god samtale.
Elin Ruud
Tromsø
28.11.2009
Gratulerer med NEI-dagen, Tore!
Gratulerer med dagen, Gjermund! Mamma hadde jo samme bursdag som du, og snakka alltid om deg på denne dagen. Tusen takk for mange interessante innlegg i gjesteboka!
Gjermund Kristiansen
Sandnes
15.11.2009
15. november idag, og det er søndag. Dagen opprant med nesten skyfri himmel, sol, og temperaturen steg til 10 plussgrader. Igår blåste det sterk s-ø vind, om ettermiddagen kom regnet - og det i strie strømmer. Men det er høst her også. Trærne er nå nakne, bortsett fra varmekjære trær som eik o.l. hvor gulbrune blad ennå henger på. Også her er det gjort klar for den kommende tid. Båten er satt på land. Det er en 17 fot Rana Fisk, nokså tung i skroget, og med 40 hk påhengs, så det måtte kranbil til. I gamle dager på Elgsnes er jeg fortalt at når større båter, fembøringer og åttringer skulle settes på land, så var det stort oppbud av mannfolk som skulle hjelpe til. Dessuten ble det spent en hest foran båten. Edvard Ruud d.e. (eller gammel-Edvard som han ble omtalt, bestefar til Tore) var oppsanger når disse båtene skulle settes opp. Det var om å gjøre å ta i på likt, og Edvard sang: "Kjør på hesten, gå-gå gå!" Så kunne det være fristende å si at tiden går, jeg velger heller den kinesiske varianten: Tiden kommer! Snart kommer jula, denne lysfesten er viktig for oss her oppe i "det mørke landet". Etterpå kommer den lange etterjulsvinteren. Og er vi heldige, så vil vi igjen oppleve at "enno ein gong fekk eg vetren å sjå, for våren å røma!" God høst til alle som er innom her, og takk til deg Tore for fine bilder fra Elgsnes. Og kommentarene!
Helga Sten
Sverige
15.11.2009
Hej jag som skriver är Tine och jag tror vi är släkt. Jag har en släktbok som är skriven av Edvard Ruud, skulle vara kul å fått dokumenterat att vi är släkt.
Gjermund Kristiansen
Sandnes
04.10.2009
Så er det blitt oktober, og høsten har meldt sin ankomst - også her. Sist fredag hadde vi nydelig vær med sol og høy himmel, men så fikk meterologene rett: Lørdagen kom med regn i bøtter og spann, og i natt snudde vinden mot nordvest med sterk kuling og fortsatt regn. Ser at du var ute og fisket på lørdag, en pen fangst, noe som ville vært et eventyr her. Her er det helt uvanlig med slikt, husker at det hendte vi ikke fikk noe før heller der nord, da pleide far si at "vi kunne like godt fiska i en torvdam". Her fisker vi mye i torvdammer - . Ha en fin høst, om godt og vel 2 1/2 måned snur sola. Setter pris på infoen din fra Elgsnes.
Jason Reed
USA
24.09.2009
Hello - this is Jason Reed writing - grandson of Erling and Edith Reed. I believe you met my brother Ryan, many years ago when he traveled there with my grandmother. Just wanted to say hi and that Elgsnes is an incredibly beautiful place - quite proud to be from there. As I grow older I have become more and more interested with the family heritage. Thank you for your time and efforts. I will write back again soon.
Gjermund Kristiansen
Sandnes
26.08.2009
Så er også august måned på hell. Vi merker ikke så mye til det her sør ennå, selv om enkelte bjørketrær har fått gule blader. Været har vært bra - det stemmer ikke alltid med værmeldingen. Noe regn, men også mye sol, og temperaturen er fin. Igår hadde vi 22 grader, idag 20. Ellers er alt tilbake til det normale, folk er tilbake fra ferie, skolene er begynt - og spesielt i år - valgkampen er i full gang. Hvor mye "folk flest" bryr seg vet jeg ikke, men for alle interesserte blir det et spennende valg. Sandnes er en meget "blå" by, Frp er desidert størst med ca. 30 % oppslutning. Hvorfor det er slik har jeg ofte lurt på, men kan ikke fri meg fra tanken om at jo bedre vi har det, jo mere misfornøyde er vi. Jaja Tore, det blir neppe EU-søknad neste periode heller -. Godt valg!
Ole J. Bergh
USA
28.07.2009
Jeg ser dine innlegg om det fine været og tenker tilbake til bestefar Jacob på Kinn som alltid var verdens verste værpessimist og når det var over en uke med sol og god høytørk alltid kommenterte at: "Detta får vi vel igjen førr."
Kaj Wigum

23.06.2009
Hei, jeg har stor glede av å følge med på siden din og bilder av den vakre naturen. Rundt midten av juli vil tre karer i robåt komme forbi Elgsnes, de ror fra Lindesnes til Nordkapp, og er nå kommet til Stord på sin ferd. Hvis du går inn på roturen.com kan du se hvor langt de er kommet. Hvis det lager seg til, kunne det gjerne være av interesse å ta bilde av de og bruke på siden din?
Maj-Britt
Harstad
15.06.2009
Hei og hå:-)Må vel si at jeg er en "fan" av hjemmesida di..og tenkte at jeg hadde lyst å tilføye noe på innlegget ditt den 14.06.09 angående turistskipet du så.. Jeg så nemlig det samme som deg..et flott skip komme inn forbi Stornes. Jeg var på tur på Stornesbergan for å fiske da jeg oppdaget det og vel fremme tenkte jeg at nå kommer det bølger! Vel, det kom riktignok noen dønninger fra skipet, men det som skuffet meg veldig var at sammen med dønningene kom det lange og godt synlige striper av at skipet hadde tømmet septik..det var grønne,gule striper langs ved Storneset og man kunne tydelig se at det var papir sammen med annen dritt for å si det slik..huffa meg! Dersom det er slik at turistskipene skal få tømme septik som de vil nei da syns jeg de bare skal holde seg unna våres farvann...Forøvrig har jeg hørt at de kan tømme septik men da 50 mil av land...men det var det da umulig i dette tilfelle! Takk for flott hjemmeside!
Torill Jensen
Høgda, Harstad
14.06.2009
Interessant å se fine bilder og følge med i livet på Elgsnes. Jeg syns det var artig å lese Sonja Rasmussens innlegg om mora som var der i 1933-34. Da var min mor 14-15 år,ho bodde på Lyngmyra og heter Judith, og med sin utmerkede hukommelse vil hun helt sikkert huske det. Så jeg skulle gjerne visst navnet hennes?
Gjermund Kristiansen
Sandnes
09.06.2009
Har nå bladd gjennom vårbildene fra Elgsnes. Så ikke veldig oppløftende ut hva angår været. Har bestilt flybillett til den 28. juni, håper da at sommeren slår til slik som den ofte har gjort på den tiden. Vi hadde et fantastisk pinsevær her, men alt 2. pinsedag snudde det om, og siden har det vært mye nordavind og regn. Men temperaturen er bra, mellom 12 og 16 - 17 grader. På markene her ligger det alt mange hvite plastballer.
Sonja Rasmussen
Hadseløya
11.05.2009
Hei Tore. I går var det et år siden Fortidsminneforeninga her i Hadsel arrangerte tur med seilskuta "Brødrene" fra Melbu. Vi kjørte til Risøyhamn og gikk ombord der. Planen var å besøke Elgsnes først, deretter Grytøy og Bjarkøy. Men det var dessverre for mye vind til at vi kunne komme iland og besøke deg. Prøvde også på tilbaketuren, men måtte bare gå forbi. Vi så deg der du sto og vinket til oss, og "Brødrene" sendte en hilsen med fløyta. Vi hadde en meget interessant og fin tur, var i land på Bjarkøy. Det var første gang jeg var i dette området, men håper å komme tilbake. Siden jeg var lita jente, har jeg hørt min mor fortelle om Elgsnes og Edvard Ruud. Hun var tjenestejente på gården til din bestefar, da hun var 18 - 19 år. Det var i 1933 - 34, og hun var der ca. et år. Nå er hun 94 år, og er ganske klar i hodet enda. Hun syntes det var artig å høre at jeg nesten hadde vært der. Hun kan enda fortelle om tida der og husker mange navn på folk og steder. Jeg er ofte og kikker på denne sida di, og den er kjempebra!
Gjermund Kristiansen
Sandnes
08.05.2009
Du verden, er du blitt 60 år? Og jeg som husker så godt da du ble født. Bedre sent enn aldri - gratulerer med dagen. Her har internett ligget nede en månedes tid, grunnen er at jeg har byttet boligadresse fra 79 til 63, men Get, som er leverandøren, brukte en måned på omkoblingen! Jaja - . Vi har hatt en fantastisk april med temperaturer over 20 grader noen ganger. Men "aprilsommeren" kan straffe seg, nå er det 8 - 10 grader med regn og haggelbyger, og tordenværet spøker i det fjerne. Ser at våren er kommet til Elgsnes. Vakre bilder med rødmende sol over Andøya. Da kan man synge både i dur og i moll - .
Eva Olsen
Trøndelag
28.04.2009
Fantastisk flotte bilder. Jeg har fulgt med sia di i flere år.
Hilsen Eva Olsen som delvis stamme fra Grøta og e der så ofte som mulig.
Jorunn Johansen
Bogøy
21.04.2009
Hei Tore. Gratulerer med overstått 60 årsdag.
Greta Berny Hansen

19.04.2009
Gratulere med vel overstått 60-årsdag.
Hilsen Greta Berny
Inger-Rikke
Fredrikstad
18.04.2009
Et par dager for seint, vil likevel gratulere deg med dagen! Er stadig innom hjemmesida di og følger med på det som skjer på Elgsnes. Hilsen også til Elin. Inger-Rikke
Gunhild og Gunnar
Hommelvik
16.04.2009
Vi gratulerer deg hjerteligst med dagen. Skulle så gjerne vært på Elgsnes no, men dessverre må vi vente enda noen uker. Er som vanlig inne på hjemmesida di daglig. Den er flott og lengselen nordover blir ikke mindre. Feir den store dagen med måte. Vi snakkes.
Nils Olaf Espeland
Froland
16.04.2009
Gratulerer med dagen!
Helsing Nils Olaf Espeland
Elin Ruud
Tromsø
15.04.2009
Den 16. april 1949 kl. 00.01 fikk jeg en liten bror som nå fyller 60 år. Gratulerer med dagen, Tore Paal Ruud! Alle lesere av Tores gjestebok oppfordres til å sende en hilsen til jubilanten! Hans gaveønsker for dagen er flere medlemmer i NEI TIL EU!
Beste hilsen storesøster Elin
Tarjei Hotvedt
Harstad
12.04.2009
Hei og god påske!
Mvh. Tarjei og resten av gjengen i Harstad.
Gjermund Kristiansen
Sandnes
09.04.2009
Hei! Nå er jeg på hytta og feirer påske. Hytta ligger ved sjøen, ved munningen av Høgsfjorden. Den ligger i sør-vest helling, der sola tar godt, og det er allerede kommet små grønne "museører" på bjørka. Høgsfjorden går i retning omtrent nordvest-søraust. Ca. 3 - 4 nautiske mil herfra kommer man til Forsand som ligger ved innløpet til Lysefjorden. Denne fjorden er mye besøkt av turistskip om sommeren, særlig er det Prekestolen som er attraksjonen. Prekestolen er egentlig et turistnavn (på engelsk the Pulpit). Gamle folk kaller den ennå "Hyvlatonnå" (høveltanna) fordi den på avstand minner om en slik. De fleste har nå fått fritidsbåtene sine på sjøen. Men det er lite fisk å få her inne i fjordene. I Lysefjorden er det en lokal populasjon av sel, og denne får mye av skylda for det dårlige fisket. Det blir gitt fellingstillatelse for et visst antall hvert år, men dette blir neppe tatt ut. Er man ute og prøver fisket, dukker det rett som det er ett eller to kobbehoder ikke langt fra båten. Været idag (skjærtorsdag) er fint med lette skyer og sol, + 16 grader nå kl. 1500. Men det skal komme regn til kvelden.
God påske til Tore - og ellers alle som er innom gjesteboka.
Jermund Mikkelsen
Fjellhamar, Lørenskog
23.03.2009
Det var hyggelig at gjesteboka er tilbake igjen. Den har vært savnet! Som utflytta kasfjæring, er jeg inne på din utmerkede hjemmeside nesten daglig for å se dine flotte kommentarer og bilder. Hyggelig å se at tjelden er tilbake som er et godt vårtegn. Her på mine trakter har vi hatt veldig mye snø i vinter. Vi må mange år tilbake for å finne sammenlignbare snøvintre. Det er fortsatt mye snø igjen, men forhåpentligvis kan snøskuffen få hvile.
Synne
Rogaland
22.03.2009
Hei Utrolig flott hjemmeside du har, skal si jeg ble imponert over alle de flotte bildene dine, nydelig natur der oppe du bor. Skal nok innom her mer og lese også følge med om det kommer nye bilder. Tusen takk for titten.
Gjermund Kristiansen
Sandnes, Rogaland
22.03.2009
Ja, det var hyggelig at gjesteboka er på plass igjen. Ser at vinteren ennå har et fast grep på Elgsnes. Her på Jæren har vi hatt barmark og plussgrader en god stund nå. Det begynner også å lukte hevd ute, så det er tydelig at våronna - eller "vinna" som de sier her er igang. Denne hevdalukta er dårlig likt av de som liker å tørke tøy ute i finværet. Og så er det bare 14 dager igjen til påske!
Webmaster
Elgsnes
20.03.2009
Fordi den opprinnelige gjesteboka ble oversvømmet med spam, ble den stengt. Deretter fikk vi laget ei spamfri gjestebok, og alle tidligere hilsener ble lagt over dit. Denne gjesteboka var plassert på Lofotnett som hadde totalhavari på server like etterpå. Utrolig nok hadde de ikke backup, så alt gikk tapt. Vi har fått en del henvendelser fra folk som savnet gjesteboka, så nå er den tilbake igjen. Og best av alt: Det meste av innholdet i den gamle gjesteboka var lagret på vår PC, og er nå lagt inn manuelt.
465 Innlegg totalt 160616 har lest i gjesteboka
Developed by Pricom AS - © 2007