Velg år: »2024 »2023 »2022 »2021 »2020 »2019 »2018 »2017 »2016 »2015 »2014 »2013 »2012 »2011 »2010 »2009 »2008 »2007 »2006 »2005 »2004 »2003 »2002 »2001

Inger-Rikke
Fredrikstad
30.12.2011
Ønsker deg og søsknene dine et GODT NYTT ÅR! Følger stadig med på hjemmesida di, morsomt at du fortsetter og fortsetter.
Gjermund Kristiansen
Sandnes
24.12.2011
Ser på bildet fra 23. desember, ikke noe snø - "abærra" som vi sa - og nymåne i jula. Dersom nå Tore slår av alle utelys, og lar det være minimalt med lys innomdørs, samt at alle veilys stenges av, er det i tillegg skyet vær, så vil man oppleve det nærmest totale mørket slik det var i min oppvekst på Elgsnes på 1940-og tidlig på 1950-tallet. Selv om vi ikke ville tro på nisser og troll, så kunne vi fornemme dem rundtomkring. God jul til Tore - og ellers alle som er innom denne siden.
Olaf Lund
Kasfjord
23.12.2011
Vi ønsker deg
GOD JUL og
GODT NYTTÅR.
Else Marie Melhus
Trondheim
23.12.2011
Imponerende hjemmeside - fortsatt like interessant å følge med livet på Elgsnes! Ønsker deg alt godt for julen og det kommende år, Tore!
Else
Frankrike
23.12.2011
Ønsker deg en riktig god juleferie - hvis det er mulig for deg da! Og alt det beste for deg i det nye året 2012.
Ernst Peder Pedersen
8610 Mo I Rana
23.12.2011
God Jul og Godt Nytt År
ønskes deg og dine, Tore.
Gjermund Kristiansen
Sandnes
10.12.2011
Det så godt ut med fisken du har hengt på naustveggen. Har planer om Nord-Norgetur til sommeren, kanskje du gjemmer en "bankafesk" til meg? Slikt er sjelden vare her. Tidligere var det William som forsynte meg med slikt, men det er jo slutt nå.
Mette Haugnes Jørgensen
Fetsund
03.12.2011
Veldig artig å lese på hjemmesida du har! Jeg tror kanskje at to av personene som er nevnt i historien "Draumen som gjekk i oppfylling" må være min oldefar og tippoldefar, Ludvik og Jørn. Min farmor og farfar, Solveig og Jørgen Jørgensen, flyttet fra indre Elgsnes til Harstad da stedet ble fraflyttet, og bodde der til de døde. Det er mange år siden jeg har vært på Elgsnes nå, men fint å kunne følge med litt her!
Gjermund Kristiansen
Sandnes
28.11.2011
Bortsett fra at det er 17 år siden siste EU-avstemming, så er det 66 år siden din mor og jeg feiret bursdag sammen. Jeg ble 10 år, din mor 28. I mange år ringte jeg til henne på denne dagen, tror hun satte pris på det, vi hadde mange lange og gode samtaler. Ellers hadde vi besøk av "Berit" sist søndag, og hun var illsint. Måtte inn på hytta idag for å se etter eventuelle stormskader, men alt var ok. Men naboens brygge med båt og bruk lå i en eneste vase ute på vågen.
Ps. Har hengt opp adventsstjerna i vinduet.
Gjermund Kristiansen
Sandnes
16.10.2011
Nå har vi også snudd primstaven til vintersida. Det gjorde vi lørdag 15. oktober. Det sikre tegnet er at da tar vi båtene på land. Vi er 4 stykker som leier en kranbil - denne løfter 5 tonn på midterste arm. Min båt er kanskje den minste, en Rana-Præsteng på 17 fot. Den heter "Fisk", men jeg har hardtop og kalesje på, og motoren er en 40-HK Suzuki. Tilsammen veier vel dette mellom 250 og 300 kg. Jeg har en meget god båtplass på egen eiendom i Litlevågen, men denne vågen er som Elgsnesvågen, åpningen er mot nord, og det kan bli havdønninger av dimensjoner når vinden fra nord er sterk nok. Ellers ser jeg at skogen avlauves på Elgsnes. Det gjør den her også. Bjørk og ospeblader fyker rundt ved det minste vindpust. Bare eika "står 'an a". Den kommer sist om våren, og beholder grønne blader lengst om høsten. En hilsen og situasjonsrapport fra Sør-Vestlandet.
Urban Jacobs
Kiruna
13.09.2011
Mycket intressant hemsida. Upptäckte den i somras och är numera ganska ofta och tittar. Var med min far en gång på 90-talet och hälsade på dina föräldrar. Tror inte att vi träffade dig för du var ute med traktorn om jag minns rätt. Gårdsmuseet fick vi titta på själva, men kyrkan var Edvard noga med att visa. Tänk när man i ungdomen läste Hans Lidmans bok trodde man väl inte att man själv skulle komma till Elgsnes någon gång. Och nu kan man dagligen se bilder från trakten. Nog är tekniken fantastisk!
Gjermund Kristiansen
Sandnes
21.08.2011
Så er sommeren på hell her også. Vi har hatt bra temperatur, men du verden som det har regnet. Vi håper selvsagt at dette fører til rimelige strømpriser til høsten/vinteren. Laksefisket i elvene her har vært veldig bra, det skyldes nok vassføringen. Har en nabo som er ivrig fisker, han har nå fryseboksen full, men spiser ikke fisken selv. Det drar jeg og andre bekjendte fordeler av. Hadde planer om Nord-Norge-tur, nå angrer jeg på at det ikke ble realisert. Det er jo der sommeren har vært i år. Tenk - 17 grader i Longyearbyen og damer som soler seg i bikini! Ellers er noen venner av meg på hurtigrutetur/retur Bergen - Kirkenes med Midtnatsol. De passerer Elgsnes i morgen (mandag 22.august) tidlig. Kan du Tore vifte med et eller annet slik at de ser det er liv? Hallstein har også fått beskjed, men han er bare hobbybonde og ikke oppe så tidlig.
Sissel Tresselt
Nå i Bergen
20.07.2011
Liker bloggen din om Elgsnes veldig godt. Jeg er nok en av dem som husker din fars arbeid for kultur i Sør-Troms og ellers. Kjente din søster Elin, men det er mange år siden. Ville gjerne ha kontakt med henne igjen. Jeg heter Sissel, er fra nord, og er lærer. Jobbet sammen med Elin i Tromsø. Lar dette seg gjøre?
Ole Bergh
Pennsylvania
25.06.2011
Ja nu har sola snudd, og som min bestefar Jacob på Kinn altid sa: "Ja nu veit vi jo kor det bær hen!" Han var uforbederlig værpessimist, og for hver soldag vi hadde om sommeren kommenterte han altid at "Detta får vi nok igjen førr." Forsøker fremdeles å få en tur hjem før det blir for seint på sommeren. Fersk sei skulle smake godt.
Nils Aarsæther
Tromsø
22.06.2011
Hei Tore, fantastiske bilder du har tatt! Blomstene særleg, og Hurtigrute-helsinga frå Elgsnes var svært vakkert. God sommar! Åshild og Nils syklar sørover frå Harstad lø. formiddag. Målet er hytta i Valldal.
Elisabeth Lenes
Harstad
10.06.2011
Heisann!
Lurer på om det er lov å sette opp telt oppfor stranda?
Pege Gustafsson
Stockholm & Halmstad
27.05.2011
Hej! Vilken fin hemsida du har. Jag hittade hit då jag var inne på "User Map of Cumulus Weather Software" och letade efter någon väderstation i närheten till Lofoten. Min bästemor föddes 1877 i Ballstad i Leksnes.
Håkon Ruud
Torveberget
15.05.2011
I dag satte vi potet, rød Kvæfjord og mandel. I fjor satte vi potet 10. juni! Likevel fikk vi masse potet. Det tar forøvrig på rygg og kne når man jobbe på gammelmåten... Heldigvis har vi ATV til å ale renner med. Og god gammel hesteredskap kommer til nytte!
Marlen Sørås Torbergsen
Hervik-Rogaland
13.05.2011
Hei. Var inne på siden og tittet litt. Har fått tilsendt bilde av bnr. 3 fra R. Selvik i Harstad. Han fortalte at min oldemor Maren vokste opp der.
Else
Frankrike
06.05.2011
Hei Tore. Gleder meg til å se midnattsola! Så skal jeg gi din hjemmesideadresse til bekjente her, så de kan få se noe de har vanskelig for å tro, eller aldri har sett. Ha en fin dag!
Gjermund Kristiansen
Sandnes
04.05.2011
4. mai i dag. Et minne 66 år tilbake fra skoletiden dukker opp. Min bror Hallstein og jeg var innkvartert på Ytter-Aun hos Julie og Kristian. Om ettermiddagen etter skoletid var vi ute og lekte. Det var en fin mai-dag. Plutselig ble vi oppmerksom på flydur, ikke lenger etterpå hørte vi eksplosjoner og så røykskyer innover mot Harstad. Jeg husker noen sa: Det er sikkert Kilbotn. Og det var riktig. Historien om dette kan leses annet sted. 4 dager senere, den 8. mai, var krigen over. Vi fikk fri fra skolen og kunne går hjem.
Håkon Ruud
Elgsnes
19.04.2011
I går va d grumsomt vêr her ute på Elgsnes, men idag skjin sola og jaggu blomstre hestehoven. Rektignok e deinn nok importert frå Harstad me fyllmasse te veien opp te tomta mi her på Torveberget. Kontrasten meilla stiv kuling me vainnrætt sklætta igår te sol og blomstranes hestehova idag e stor. Go påske te aille frå oss på Torveberget!
Olaf Lund
Kasfjord
16.04.2011
Hei Tore! Gratulerer med 62-årsdagen i dag 16. april.
Ja, vi begynner å komme til skjells år og alder.
Elin Ruud

16.04.2011
Gratulerer med dagen i dag 16. april!
Else
Frankrike
16.04.2011
Hei Tore. Ønsker deg en riktig fin dag. Gratulerer så mye med dagen. Håper alt er bra med deg, og at du får spist et godt måltid i dag (kanskje kveite og eplemost?).
Gjermund Kristiansen
Sandnes
16.04.2011
Hei Tore. Så ble jeg igjen minnet om at det er idag som er dagen. Gratulerer! Her er våren i full frammarsj. "Landlukta" (møkkalukta) siver innover oss fra Jæren med sydausten, og irriterer våre urbane neser som ellers bare er vant med eksoslukt. Ellers driver jeg med og renoverer min hytte - som det denne påsken er 47 år siden jeg tok i bruk. Ja, "tidi renn som elv mot os" - i morgen er det første dagen i resten av ditt - og mitt liv. Ha en fortreffelig dag!
Helge Kongsvik
Konsvikosen
07.04.2011
Hei, takk for sist som var i går. Flott side du har, ser at du fortsatt holder fotofaget ved like. Heime på Helgeland er det i dag vårstemning, så kyrne skal snart ut på lufting.
Helga
Sverige
04.04.2011
Hej Tore. Tack för dom undebara bilder du sänder här, extra kul är det att jag känner igen mig från det jag var uppe hos dig, jag är inne varje dag å kollar din sida. Här har jag ingen snö längre å känner att våren är på väg, ha det så bra önskar din avlägsna släkting.
Gjermund Kristiansen
Sandnes
29.03.2011
Ser at du har et sitat for å forklare uttrykket "hoffærdig". Det var artig, for jeg kjente det igjen. Historien jeg har hørt er slik: Da bestefar hadde motorbåt, ble denne også brukt til å føre slakt til Harstad. En dag hadde Bertel bestilt tur for å føre et okseslakt. Han var veldig ivrig for å få dette avgårde, og tidlig på morgenen kom han bort til bestefar for å se om han var klar. Bestefar stod da og vasket ansiktet i et fat, og da skal Bertel ha kommet med utsagnet: "E du så hoffærdi at du må vaske dæ førr å fare te Harsta?" Det hører med til historien at bestefar skal ha svart: "Det hejnne nu at æ vaske mæ i auan om æ ikkje ska te Harsta og."

Hilda
Frankrike
20.03.2011
Hei. Ja, ikke er jeg bare imponert av bilder og tekst, men også det du kan og husker er helt utrolig. Fortsatt en god vår til deg.
Gjermund Kristiansen
Sandnes
16.03.2011
Hei Tore. Er bare imponert over hva du kan få til av bilder og tekst fra dette "avholle", forresten et av de fineste i landsdelen. En liten kommentar fra bildet 14.03.11. Jeg husker godt da dette vakttårnet, eller kommandosentralen, ble bygd. En kjempestor sementblander var brakt opp til Varen. I gårdsbekken, litt nedenfor brønnhuset til Andrea, var det gravd ut en kulp. Her var det plassert en motordrevet vannpumpe. Oppe på Varen ble det ved armbevegelser gitt signal når det trengtes vann, og når pumpen kunne stoppes. Dette var en aktivitet vi unger fulgte med interesse. En av kanonene som senere gikk inn i Baterie Grate ble flyttet fra Varen og litte lenger sør. Dette ble gjort med håndmakt, jeg tror halve batteriet var med på flyttingen. Støpearbeidet var ferdig den 4. juli 1944, dette står inngravert, - 16 dager før attentatet på Hitler. Senere ble det bygd en treovebygning over tårnet som ble dekt av grener og torv.
Ps. Jeg er også imponert av din dialektordbok. Det var endel ord jeg hadde glemt.
Dina
Indonesia
15.03.2011
It's a very nice place.... I love to see the pictures.... ;)
Tormod Kark
Rimol
13.03.2011
Dialektordboka di er spennede lesning, og selv om jeg kommer fra en annen kant av landet, er mye likt. Men registrerer at noen like ord har en annen betydning her.
Flott arbeide Tore!
Vella
Spain
27.02.2011
Congratulations for the website! The pictures are great, especially those of the Aurora Borealis, I want to see it!
Hilda
Frankrike
17.02.2011
Hei!
Jeg er innom hver dag nå for å følge med hvordan det går hos deg, og så klart alle de flotte bildene, og teksten som følger med.
Yoyo
China
14.02.2011
Hi Tore!
Your farm is a place which I want to visit.
I wish I can be there one day.
Irene Remme
Bergen
07.02.2011
Heisann
Er innom sida di hver dag, den e utrulig fin. Æ kommer fra Grøtavær, og mange av bildan dine vise jo litt av Grytøya, som æ syns e flott. I Bergen har vi også mye variert vær, regn snø og sludd om hverandre, men vi håpe jo på en fin vår.
Fendy
Taiwan
05.02.2011
Hey!
Your website is awesome! I love it :-)
Hilda
Hyeres, Frankrike
31.01.2011
Hei Tore.
Nå håper jeg at sola snart vil skinne litt hos deg. Her er det nå 9 plussgrader, delvis skyet og litt regn av og til, men det er bare bra. Mimosaen er snart i full blomstring. Ha en fin dag.
Roy Jenshagen
Drammen
28.01.2011
Hei Tore. Godt nytt år. Håper du har det bra. Tenker å komme til Harstad i sommer for et besøk. Tar kontakt med deg når jeg er i Harstad.
Tormod Kark
Rimol
18.01.2011
Hei Tore!
Lurte på om du vet noe om plassen Haudlarstad. Tror det må være en Gård eller stor plass. Den er beskrevet i Snorre. Men finner det ikke igjen. Kom nemlig over en gård med det navnet. Men gården er ikke så gammel, så det er nok gjennom inspirasjon fra Snorre at navnet har blitt til.
Kai Selnes
Harstad
17.01.2011
Hei!
En liten hilsen fra solfylte Gran Canaria. Kjørte tur tvers over øya i dag og så at poteten var kommet godt opp av jorda på gårdene oppi fjellene. Blir vel stor nok for opptaking til påske. Er innom elgsnes.no både titt og ofte. Flott side!
Zusy
Kristiansand
14.01.2011
Heisann, en liten hilsen fra meg. Utrolig flott hjemmeside!
Takk for at du deler den med oss.
Tormod Kark
Rimol
13.01.2011
Nå er jeg nesten daglig innom sida di. Spennende historier og kjepebra stoff. Jeg anbefaler alle å besøke din flotte side. Håper alt står bra til med deg Tore.
Gjermund Kristiansen
Sandnes
06.01.2011
Godt nytt år til Tore - og ellers alle som er innom denne siden. Jeg er vel en av de som oftest er innom - nesten hver dag. Det er interessant å følge med vær og vind på den gamle heimplassen. Trettendagen idag. Jeg husker ikke noe spesielt vi foretok oss. Men den gang fiske - også heimefiske - var en viktig gesjeft, fortalte bestemor at denne dagen tok mannfolka hendene opp av lomma og begynte å stelle med båt og bruk. Men, sa hun, det var noen som ikke gjorde dette før tjuendedagen. Hun sa ikke "latsabber", men det hang i lufta.

Hilda
Frankrike
02.01.2011
Hei!
Godt nytt år. Jeg fortsetter å se på de flotte bildene og historien fra ditt hjemmsted, virkelig fint.
465 Innlegg totalt 160634 har lest i gjesteboka
Developed by Pricom AS - © 2007