Velg år: »2024 »2023 »2022 »2021 »2020 »2019 »2018 »2017 »2016 »2015 »2014 »2013 »2012 »2011 »2010 »2009 »2008 »2007 »2006 »2005 »2004 »2003 »2002 »2001

Kai Selnes
Harstad
30.12.2013
Hei! Ferierer for tiden i Thailand, men følger med på hjemmesiden din. Ser reinsdyra er til stor plage. Synes selv at reinsdyrkjøtt er godt og sunt.
Vevmester: Ja, særlig når reinen har gått på fjellet der den er forutsatt å være!
Gjermund Kristiansen
Sandnes
24.12.2013
God jul til deg Tore. Her er det ingen kvit jul. Storm og regn samt 6-8 varmegrader sørger for det. Nå er julekvelden nærmest over, etter en hektisk dag er ungene sovnet, og vi voksne er full av pinnekjøtt med påfølgende multekrem. Snart er det nytt år, og det kan jo bli spennende.
Ole Jacob Bergh
Butler Pennsylvania
22.12.2013
For mange år siden var vi plaget med at reinen åt ripsbuskene og lot etterladenskaper rundt huset på Kinn. Etter flere telefoner til eieren uten resultat ringte min onkel og fortalte han at vi hadde plenty med plass i fryseren. To timer seinere kom han og tok reinen langt opp i Sandnesdalen. Ha en riktig Gledelig Jul og takk for alle nyheter hjemmfra dette året.
Reinert Frette
Etne
28.11.2013
Hei! Fantastisk fin heimeside. Kom over den tilfeldig. Det ser ut som at me har ein del felles interesser. Eg balar også med dialektord, stadnamn, gamle lokalhistorier m.m. Men eg har ikkje nokoslags form for å få dette i system for ei heimeside. Når eg no kom over ditt opplegg, ser eg at noko liknande også hadde passa meg fint.
Gjermund Kristiansen
Sandnes
21.11.2013
Artig å bli minnet om gamle navn. Bildet fra det omflødde Ringskjærret (17.11) minnet meg om at det mindre skjæret som ligger utenfor kalte vi Åborskjærret. Det står en tørnring der også. Ellers er det høst her også. Høsten har vært veldig mild med noe nedbør. De siste 2-3 dager har det vært frost. Men det store uværet har gått nordforbi oss. Skal ikke invitere til klimadebatt, men jeg er overbevist om at vi mennesker er en stor bidragsyter til klimaforverringen. Jeg lærte allerede på folkeskolen (1943-1950) at store mengder CO2 lå lagret i form av kull og olje, og at dersom dette ble sluppet fri i løpet av kort tid ville dette få konsekvenser. Ellers ser førejulstiden å bli som vanlig. Jeg har kontrollert at pinnekjøttet ikke kommer fra New Zealand, men fra Voss :-)
Ole Bergh
Butler, Pennsylvania
29.09.2013
Jeg følger tidens gang på dette web stedet og setter stor pris på bildene hjemmefra. Det er artig å følge årstidene og livet spesielt når det blir noen år siden jeg var der og kunne oppleve det. Lite forandrer seg selv om dommedags profetene stadig spar at verden vil gå under. Den nye klima rapporten fra FN er same leksa. På 1990 tallet spade de at i 2013 skulle Nederland være oversvømmet og Manhattan skulle stå under vann. Dette fra de same som har problemer med å spå været neste Torsdag. De hevder at CO2er en giftgass. CO2 er næring. Spør graset.
Gjermund Kristiansen
Sandnes
27.08.2013
Ser at dere har hatt en skikkelig landsønning i går. Dette var en vind som fra tid til annen opptrådte om sommeren. Den gang ble alt høy hesjet, og denne kastevinden kunne bli en katastrofe for høyhesjene-særlig når høyet var blitt noe tørt. På Raten var det alltid ei hesje på langs nordfor huset. Stod engang og så på at hele hesja forsvant, og høyet fløy som en kråkeflokk nedover sundet.
Ole Bergh
Butler, Pennsylvania
23.06.2013
Nu har sola snudd, og som bestefar Jacob på Kinn alltid sa på den dagen: "Nu veit vi jo kor det bær hæn".
Gjermund Kristiansen
Sandnes
06.06.2013
Ser på bildet av Landkonvika. I mi tid hogde vi vinterveden i Horsevikskogen. Så ble den dratt eller firt på løypestreng ned til fjæra. Så ble den hentet med båt og rodd til Landkonvika, og derfra dratt hjem på gården.Man sier at bjørkeved kan varme mange ganger-og det gjorde den virkelig!
Fjæra i Horsevika og Landkonvika er begge full av rullestein, og selv om været var stille var det alltid sjybor-drag, noe som ikke var bra for de gamle trebåtene fullastet med ved.
Bjørn Larsen

26.05.2013
Du verden kor grønn og fin timoteienga di har blitt, etter at reinsdyra har gjødslet den i hele vinter..
Webmaster: Du mente vel "etter at reinsdyrene har herjet der i hele vinter"?
Gjermund Kristiansen
Sandnes
21.05.2013
Da er det bare å gratulere med gjenåpningen av gjestgiveriet på Raten. Og i det gode været som dere har nå må det være en drøm for fisketuristene. Går ut fra at det er øst-tyskere, det er de som er de ivrigste fiskerne. Etter bildene å dømme er det blitt et flott anlegg.
Gjermund Kristiansen
Sandnes
21.04.2013
Ser at våren har meldt sin ankomst til Elgsnes. Det var vel på tide! Her er våren kommet, og virksomheten på jordene er i full gang. Var på hytta i helga, i noe mer landlige omgivelser. Der er de ikke plaget av rein, men av rådyr. En flokk på 4 ungdyr, kalt "firerbanden", herjer i hagene til folk når det skumrer og tidlig på morgenen. Tulipaner som nå spretter opp, er visst snaddermat. Gjerder og stakitter hopper de elegant over. Hundeglam ler de bare av, for de vet at det er båndtvang. Nå venter vi bare på grågåsflokkene på vei nordover.
Gjermund Kristiansen
Sandnes
13.04.2013
Veldig flott vinterbilde fra 11. april, og det bare tre dager før sommermål! Men slik har det vel vært før også. Her på Jæren har det vært barmark med frostnetter og ingen nedbør siden 16. mars. Det har ført til at våronna er satt en måned tilbake. Men for ei god uke kjente vi "hevdalukta" her i byen. På grunn av overfylte gjødselkjellere var det visst gitt dispensasjon til å "hevde" på frossen mark. Vi får si som Halvdan Sivertsen i visa "Nordaførr": "- vi har sola, og snart er det sommer."
Ps. Det er meldt flomvarsel for Rogaland til helga!
Gjermund Kristiansen
Sandnes
23.03.2013
Nå ser jeg endelig hvordan småbåthavna blir seende ut. Det ser ganske solid ut, så nordvesten får kanskje noe å bryne seg på. Og så ligger fiskefeltene rett utforbi. Joda, dette kan bli bra.
Samantha
England
11.03.2013
We were on holiday in Norway last week and found your beautiful farm when we were exploring. You live in a really beautiful place! The Toppsundet fjord is really spectacular! I was so excited to find your website just now. I see there is a post from 2010 that shows Lorian in a boat with Springer whales jumping by the boat. Last week we saw a lot of what we thought were dolphins not far from your farm. Were these the springer whales or do you also get dolphins in the fjord? Thank you for sharing your experiences and beautiful photos!

Gjermund Kristiansen
Sandnes
24.02.2013
Ser at det er stor aktivitet på Raten nå. Skal bli spennende å se hvordan den "nye" Bryggestøa blir. Tenk dersom de hadda hatt slikt maskineri da den gamle ble bygd. Det er kanskje planer om å åpne til sommeren siden tempoet er så høyt?

Svar fra webmaster: De første turistene kommer 19. mai i år. For nærmere informasjon, sjekk
http://dintur.no/Feriehus-i-Norge/Elgsnes-Gård/
Gjermund Kristiansen
Sandnes
03.02.2013
Ser at vinteren endelig kom til Elgsnes også. Her har vi det som kalles "av- og på vær." Idag morges var det minus 2,5 grader og like mange cm snø, så steg temperaturen til 3,5 grader, og så var den vinteren over. Ellers har du vel fått med deg at Sandnes er den sterkest voksende byen, har nå passert 70 000 innbyggere, og puster Tromsø i nakken. Da jeg kom hit for 38 år siden var det under 50 000 innbyggere. Det negative er all den flotte jordbruksjorda som bygges ned, og de skyhøye boligprisene. Men pytt - så et program på TV nylig, om 1,2 - 1,4 milliarder år så vil sola sluke planeten vår. Men så er det dette vi skal ta oss til i mellomtiden. Ha en god kveld!
Håkon Ruud
Elgsnes/Harstad
16.01.2013
Gjermund - her har du nordlys fra Elgsnes i de to første sekvensene: http://www.youtube.com/watch?v=vyqNRNbO7iM og her over Kongsvik: http://www.youtube.com/watch?v=oo282-TlKRw - men som du ser så er det vel ikke så rart at reinen trekker til Elgsnes for å se bedre Nordlys!
Gjermund Kristiansen
Sandnes
15.01.2013
Ja, ekstremkulda er nok forbeholdt Øslandet m/Oslogryta. Men sannelig har vi hatt det kaldt her på Sørvestlandet også. Vi bor jo kystnært, dermed er lufta ikke så tørr som i innlandet. Kuldegradene kjennes destod bedre. Idag morges var det - 5 grader. Nordlysbildet fra 13. januar var virkelig flott! Men hadde det gått an å legge ut en liten filmsnutt av fenomenet, hadde det vært enda bedre. Folk her nede har bare sett stillbilder.
Gjermund Kristiansen
Sandnes
05.01.2013
Godt nyttår Tore. Jeg ble ikke den første i boka i år, men det får så være. Jeg er veldig opptatt av det reaureringsarbeidet ditt på Raten, kommer neppe til å bli "fisketurist" der, men skal bli spennende å se neste gang jeg komer nordover. For øyeblikket er det nesten vår her, +8 grader, og all snøen som kom, er borte. Men vinteren er lunefull også her. Vi har ennå 3 vintermåneder igjen.
Gunnar Olsen
Bekkestua
04.01.2013
Fantastisk flott hjemmeside. Kom hit via en side om historier i Nordland og ble helt "førhæksa". Godt nytt år med mange blanke ark og lykke til videre.
465 Innlegg totalt 160619 har lest i gjesteboka
Developed by Pricom AS - © 2007